Så gör du
för att köpa ditt
drömboende

Att köpa och flytta in i ett nytt hem är ett stort och viktigt steg i ditt liv, men också väldigt spännande.

 

När du köper en lägenhet hos oss får du dessutom chansen att göra personliga val och anpassa inredningen efter dina behov. Det viktigaste för oss är dock att du känner dig trygg under hela resan och får den information som du behöver. Därför har vi här sammanfattat hur processen brukar gå till i åtta steg.

1. Intresseanmälan

Oftast kan du anmäla ditt intresse redan innan byggnationen av bostäderna. En intresseanmälan är inte bindande på något sätt, utan endast ett sätt för dig att få information om bostäderna och en köplats för köpanmälan.

2. Säljstart

Alla som har anmält sitt intresse blir kontaktade strax innan försäljningsstart och får då information om projektet, som till exempel planlösningar och prislista. Därefter är det dags att bestämma sig för vilken eller vilka lägenheter du är intresserad av och lämna en köpanmälan.

3. Förhandsavtal

När bostadsrättsföreningen har bildats tecknas ett förhandsavtal mellan dig och föreningen. Även här kommer en avgift att tas ut som dras av slutsumman på bostaden.

4. Val och tillval

När du köper en bostad av oss får du oftast möjligheten att påverka inredningens stil och material, till exempel tapeter, kakel och köksluckor. Du går tillsammans med tillvalsansvarig igenom dina valmöjligheter. Du kan oftast, utöver grundvalen, även göra en del tillval som kostar lite extra.

5. Information om bygget

Under hela projektet kommer du att kunna ta del av information om din bostad och hela byggnaden. Förutom informationen som vi tillhandahåller kommer du att få chansen att besöka byggarbetsplatsen och se ditt hem växa fram.

6. Upplåtelseavtal

När bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har blivit godkänd ska du skriva under upplåtelseavtal, vilket innebär att du formellt är medlem i föreningen. I samband med upplåtelseavtalet får du även information om slutbetalningen.

7. Slutbesiktning

Strax före inflytt genomförs en slutbesiktning av din bostad. Besiktningen utförs alltid av en oberoende besiktningsman och du bjuds in att närvara för att kunna kontrollera allt är som du har förväntat dig.

8. Tillträde och inflyttning

Nu är det äntligen dags för dig att flytta in i ditt nya hem. I god tid innan tillträdet har vi ett informationsmöte och går igenom allt du behöver veta inför inflyttningen.